De wondere wereld van VR

Wat is virtual reality?

Virtual reality is een omgeving die met computers wordt gegenereerd en via een speciale VR bril ofwel headset te bekijken is. De gebruiker ziet, hoort en voelt een levensechte ervaring die in Stressjam zelfs interactief is. In Stressjam speel je werkelijk met je eigen stresssysteem doormiddel van sensoren op je lichaam.

Stressjam is niet simpelweg een 360° filmpje, maar het is een compleet ontworpen en gebouwde wereld die we naar alle kanten kunnen laten groeien, veranderen en sturen. De speler kan van alles ontdekken en krijgt de meest optimale gamebeleving.

Stressjam is gemaakt voor de HTC VIVE virtual reality bril, dit is een van de top brillen die nu beschikbaar zijn.

Spelen met je eigen stress

In Stressjam wordt je letterlijk ondergedompeld in een wereld waarin je oefent met deze positieve mind-set ten opzichte van stress. We meten je stresstoestand en de Virtual Reality wereld past zich steeds in real-time aan, aan jou specifieke toestand van dat moment. Zo speel je de game dus letterlijk met je eigen stress, je stresstoestand is de 'joystick', zou je kunnen zeggen.

Hoe werkt Stressjam?

  • De speler gebruikt een virtual reality bril, een sensor rond de borstkas en twee handcontrolers om het spel te kunnen bedienen.
  • Via de headset (VR bril) waant de speler zich op een eiland en krijgt met allerlei uitdagingen te maken die hij/zij alleen kan tackelen door te sturen op zijn/haar eigen stresssysteem.
  • We meten tijdens het spelen verschillende stressindicatoren door middel van de sensoren op het lichaam. De speler ziet op elk moment de eigen stressreacties, er is steeds feedback.
  • De ene keer moet de speler juist meer stress bij zichzelf opwekken, een volgend moment moet hij handig gebruik maken van zijn actuele stressniveau en op een nog weer ander moment moet hij zichzelf zien te kalmeren. Steeds reageert het spel en past de gameplay zich aan naarmate de ‘staat van zijn’ van de speler verandert. De speler krijgt hierdoor inzicht in zijn persoonlijke stressreacties en hoe zijn lichaam reageert op steeds veranderende omstandigheden en deze kennis en kunde is volledig gepersonaliseerd.
  • We meten naast de actuele stressreacties ook de mindset ten opzichte van stress met behulp van de vragenlijst; Stress Mindset Measure (Crum, A., Salovey, P. & Anchor, S. 2013)
Voer spannende opdrachten uit

Game design en gameplay

Reis naar een wereld vol eilanden met prachtige zonnige stranden, palmbomen en helder blauw water. Maar let op, er zijn ook vulkanen die kunnen uitbarsten, krakende en wiebelende bruggen waar je overheen moet en dieren die je zullen belagen.

De Stressjam wereld is eindeloos en jij bent de ontdekkingsreiziger die opdrachten en oefeningen moet uitvoeren waarmee je je eigen stresssysteem leert kennen en beheersen.

Je weet niet wat je ziet en meemaakt!

Klim omhoog via planten
Zoek je route tussen de bomen
Trotseer de schommelende hangbrug
Blus branden
Spaar energie
Kalmeer boze wespen
Bezoek de tempel